Om Skreien Havfiske

Skreien Havfiske er et familiedrevet selskap med far og sønn Leif og Henning Pettersen. De er lokalkjente skippere som tar gjester ut på feltet for å fiske. Leif er oppvokst i Skrova og har hatt sønnen Henning med siden han var liten på båtturer og fiske både i Lofoten og langs kysten av Nord-Norge.

Skreifiske er vår spesialitet om vinteren. De andre årstidene vår, sommer og høst er det mere vanlig å få kysttorsk, steinbit, uer, sei og kveite for å nevne noe.

Skreien er utstyrt med havfiskestenger og fiskebruk tilpasset de ulike årstidene. Vi er i tillegg utstyrt med flyte/varmedresser i alle størrelser. Under gode forhold kan vi fiske med 10 stenger samtidig, 5 stenger på hver side av båten. Dette reguleres av skipper og øvrig mannskap om bord.

Vi tilbyr fortrinnsvis tre-timers fisketurer, men hvis det er ønskelig å leie båten for et lengre tidsintervall/ heldagsturer så ordner vi selvsagt det.

Vi byr både på kaffe og en god historie i styrhuset!

Historikk

 I 1946 ble båten Slettnes/Skreien bygget for fyrdirektøren (fyrvesenet)på Bolsøya i Molde. Den 50 fots lange skøyten var på den tiden i leveranse av stein og utstyr til Sletnes fyr på Finnmarkskysten, og tre år senere stod endelig fyret ferdig oppbygd.

Fyrvesenet har siden skiftet i 1979/1980 motor, propellanlegg og nytt styrhus i båten.

I dag heter skøyta Skreien og har hatt flere eiere etter fyrvesenet. Flere ulike privatpersoner har anvendt den i chartervirksomhet. Båten slik den fremstår av utseende i dag ble gjort av eiere nede på Mørekysten.

Skøyta var ei lita stund på Frøya og Hitra før den kom til Skrova /Lofoten i 2008. Skipper og eier Leif Kåre Pettersen, sammen med sønnen Henning har oppgradert Skreien til å ha om bord 30 gjester for opplevelse- og fisketurer.